Dombi Mihály

Debrecen

Debrecenben születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek, így rendkívül fontos számomra az, hogy fejlődni lássam a várost, erősödni a helyi közösségeket, javulni az emberek életminőségét. Ökológiai közgazdászként különösen fontosnak tartom azt, hogy Debrecen egy élhető hely legyen, ahol a környezetvédelmi és szociális ügyek kéz a kézben járnak.

Alapvető baloldali értékrendemet felerősítette a felismerés, hogy a fenntarthatóság csak a szociális igazságosság erősítésével lehetséges. Azt gondolom, hogy a környezetvédelmi politizálást nem lehet a jelenlegi járadékgazdaság megzabolázása és a szociális politikánk újragondolása nélkül csinálni, a kettő ugyanis elválaszthatatlan.
Debrecen 3 legégetőbb problémájának a lakások megfizethetetlenségét, a közlekedés siralmas helyzetét és a levegő szennyezettségét tartom, ezért is vállalom a következőket:
  • Egy olyan bérlakásrendszer létrehozását, ami szociális és nem spekulatív alapon történik, ezért is köteleződtem el az Önkormányzati Lakhatási Minimum céljai mellett!
  • Buszmegállók korszerűsítését, a tervezett vonalak kiszélesítését, biztonságos közlekedést a gyalogosoknak és nyugalmat a lakóknak!
  • A parkok, játszóterek fejlesztését, valódi közösségi terek létrehozását!