Könnyü Hella

Debrecen

Debreceni lakosként és egy gyermekes édesanyaként mélyen elkötelezett vagyok a városunk iránti felelősségünk mellett. Közösségszervező és szociálpolitikus szakemberként az emberközpontú megközelítés mindig is hivatásom volt, ebből a debreceni közgyűlésben sem fogok alábbadni!

Baloldaliként szenvedélyesen hiszek abban, hogy a szociális kérdések, mint a lakhatás, a nők helyzete és az aktív közösségek megléte, alapvető fontosságúak a városunk egészséges fejlődéséhez és minden lakosának jólétéhez. Ezért indulok el június 9-én a sokszor méltatlanul elhanyagolt délkelet-debreceni városrészeket magába foglaló 9. választókerületben Pac, Lencztelep és a Biczó István-kert lakosainak képviseletéért!

A jelenlegi városvezetés a lakhatási válság mérséklésére nem hogy nem tesz lépéseket, hanem aktívan hozzájárul a probléma súlyosbodásához! Egy olyan bérlakásrendszer létrehozása és bővítése a célom, ami szociális, és nem spekulatív alapon működik, ezért köteleződtem el a Lakhatási Minimum mellett.

Jelenleg nemcsak választókerületemben, hanem az egész városban hiány van valódi közösségi terekből. Hozzáférhető aktív közösségi terek létrehozását tervezem minden korosztály számára, ahol egyaránt teret kap a közösségi tanulás és szórakozás.