Ügyeink

Lakhatás

A lakhatás alapjog! A Szikra Mozgalom szerint az otthon biztonsága mindenkit megillet, hiszen ez alapja a kiteljesedésnek.

Az önkormányzati bérlakások számának megnövelését követeljük, illetve egy állami végrehajtói rendszert, amelyben a végrehajtók nem gazdagodhatnak meg a bajbajutottakon, és amely az állampolgárokért van, nem ellenük.

Szolidaritás

Egy olyan országban akarunk élni, ahol senki sem zsákmányolhatja ki a dolgozókat, ahol senki sem nyerészkedhet a kiszolgáltatottak nyomorán.

Ahol az állam azokat segíti, akiknek szükségünk van rá, ahol nem mélyül a gazdagok és szegények közötti szakadék. Egy olyan Magyarországot akarunk, ahol a közösségeket jobban értékelik, mint az egyéneket, és ahol együtt állunk ki az érdekeinkért.

Önrendelkezés

Vegyük vissza az irányítást az életünk fölött!
Összekötjük a lakhatási, környezetvédelmi, dolgozói és szociális ügyeket, mert egyik sincs meg a többi nélkül.

Tagságunkat folyamatosan képezzük a politikai cselekvésre, kihasználva az utcai direkt aktivizmus, a nyilvános rendezvények és az online tudásátadás, illetve adott esetben az intézményes politika eszközeit, mindezt politikai rendszerre való nyomásgyakorlás, a hatalom gyakorlóinak számonkérése céljából. Valódi demokráciát akarunk, amelynek alapja az alulról építkezés.

Érzem, hogy a közösségért teszem, amit teszek, megéri ide elhívni másokat!

Csatlakozz hozzánk!

Szolidáris és igazságos Magyarországra vágysz? Jelentkezz!
Bővebben

Támogass minket!

Segítsd a munkánkat akár egyszeri, akár rendszeres támogatással!
Bővebben

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, vagy kövess minket a közösségi médiában!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!